CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, November 7, 2008

Puding Roti



Bahan:
500 ml susu segar/fresh milk
10 keping roti (gardenia/high 5)
2 sudu besar buah campur atau kismis
150 ml yogurt perisa buahan
4 sudu besar gula halus
2 sudu besar butter
1 biji telur ayam
1 sudu teh esen vanilla
1 sudu besar tepung jagung

Cara
1. Koyakkan roti dan rendam dalam susu selama 1/2 jam.
2. Kacau dan gaul rata semua bahan.
3. Tuangkan kedalam loyang yg telah disapukan majerin.
4. Bakar dalam suhu 180'C selama 30 minit atau sehingga masak.
5. Tuangkan yogurt berperisa bauahan [beli jer] diatas puding semasa menghidang.

NOTA:
yogurt boleh juga di gantikan dgn ais kerim coklat/vanilla ataupun cream coklat. Boleh juga hiaskan dengan fruits koktel.

0 comments: